Diana-Iulia Olac Cabinet de Avocat
Divort
Partaj Judiciar
Incredintare minor
Cazuri Internationale de divort
Mediere
Tagada paternitate
Acasa // Reincredintare Minor//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia copiilor

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Incredintare Minor
:: Despre Incredintare :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Reincredintare Minor
:: Despre Reincredintare
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Mediere
:: Despre Mediere :: Medierea divortului :: Medierea partajului :: Medierea altor neintelegeri
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, incredintare minor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


 Spune mai departe


Share |


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Despre Reincredintare

Prin reincredintare minor se intelege o procedura prin care se doreste modificarea custodiei copiilor stabilita initial prin procedura de incredintare minor, insa in sens invers. Mai exact, daca parintele A beneficiaza de custodia exclusiva a unui copil, parintele B poate cere intr-un nou proces stabilirea custodiei comune.

Modificarea custodiei poate fi solicitata oricand, chiar si imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii initiale. Pentru admiterea unei cereri de reincredintare solicitantul va trebui sa probeze in principal ca s-au modificat conditiile de fapt de la momentul incredintarii, precum si in subsidiar faptul ca este in interesul copilului sa creasca si sa fie educat si de catre el. Este important de retinut ca simpla modificare a legislatiei (trecerea de la sistemul incredintarii la sistemul custodiei comune) nu este in sine motiv de admitere a unei cereri de reincredintare.


Divort

Procesele privind modificarea custodiei copiilor se numara printre cele mai complexe tipuri de procese de dreptul familiei. De cele mai multe ori, in paralel cu desfasurarea procedurilor juridice, clientii nostri ne solicita in mod repetat pentru sfaturi cu privire la rezolvarea problemelor de ordin moral si social care decurg, inevitabil, din aceste litigii. Din aceste motive, litigiile de acest fel sunt tratate cu profesionalism si cu o atentie extraordinara.

Sub imperiul legislatiei anterioare, Societatea noastra acumulase deja o vasta experienta in astfel de cazuri, cu toate ca la nivel national dosarele de reincredintare erau mai rar intalnite. Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, am reprezentat clienti ai caror copii fusesera in trecut incredintati celuilalt parinte, avand o rata de succes de 100% pentru solicitarile de stabilire a custodiei comune. In paralel, am reusit sa obtinem pentru clientii nostri si modificari ale programului initial de relatii personale care sa valorifice noile drepturi de care beneficiaza acestia.


Despre reincredintare - Studiu de caz

Problema:
Fetita A, in varsta de 3 ani, a fost incredintata odata cu divortul parintilor mamei sale. Procesul s-a finalizat in luna august 2011. In luna noiembrie 2011, am fost contactati de domnul H, tatal fetitei, pentru o consultanta in problema custodiei comune.

Solutia noastra:
Fetita A a fost incredintata mamei sale pentru ca la momentul divortului legea nu includea varianta custodiei comune. In luna noiembrie insa, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, tatal putea beneficia de custodie comuna, ceea ce ar fi insemnat o implcare superioara in viata si existenta copilului sau. Societatea noastra l-a reprezentat in instanta pe domnul H si a obtinut inlocuirea masurii incredintarii cu stabilirea custodiei comune.


 Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

Completeaza si trimite formularul urmator si vei primi un raspuns in cel mai scurt timp. Discretia totala este asigurata.

 

Form Object

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact